#Crossfit#Lifestyle

-BLOG #17: Nog 5 weken tot NK, zonder huis, en een loods die volstaat met vuurwerk. –

Virgil/Giaco554 views

Na mijn wedstrijd in Nijmegen op 24 september hebben we eerst 2 dagen heerlijk genoten van een hotelletje, met lekker veel eten. De bedoeling was om na deze periode een aantal weken stabiel te blijven op mijn gewicht, en ruim twee weken rust te nemen na 14 weken intensief trainen. Daarna wilde ik een andere trainingscycle volgen, iets met veel front squats, snatches en cleans.

In November wilde ik beginnen met een bulk. Maaaar,  aangezien we naar het NK gaan, hebben we dat plan maar geannuleerd.

Beginnen met trainen én goede voeding

Maandag avond nadat we uit het hotel kwamen, zijn we direct verder gegaan met een strict voedingspatroon, zodat ik op gewicht zou blijven. Want, geloof mij. Ik moet me 100% aan mijn voeding houden, anders word ik een dikzak. Écht!  Op donderdag, 4 dagen na de wedstrijd ben ik weer begonnen met trainingsdag 1 van mijn wedstrijd schema. Dag 1 voelde zwaar. Ik had absoluuuut géén zin!

Huis verkocht

Daarbij kregen we, veel eerder dan verwacht, te horen dat de verkoop van het huis rond was en dat we op 1 november uiterlijk uit ons huis zouden moeten. We waren super blij, maar ik dacht wel: ‘Oh oh, hoe gaan we dat doen? We hebben nog niets nieuws!’ Niet echt een goede voorbereiding voor het NK. Het eerste wat Virgil zei was, het maakt niet uit wat er gebeurt, jij MOET trainen en jij MOET goed eten. Nou, dacht ik bij mezelf, daar zit dus niets anders op. Dus zaten de afgelopen 6 weken stampes vol met bank drukken, deadliften, pullups, puhs ups en nog veel meer. Vorige week had ik een deload week, en had ik wat minder werk te verrichten. Deze week was het weer knallen en liepen de gewichten weer wat hoger op.

Tussendoor hebben Virgil en ik hard gewerkt, zowel aan ons eigen bedrijf als voor onze vaste baan. Af en toe hadden we wat tijd over en ben ik alvast begonnen met spullen inpakken. Stukje bij beetje werd ons huisje kaal. En ken je dat, dan wil je eigenlijk niet naar een koude loods om te trainen. Je wilt eigenlijk niet gezond eten nadat je op dinsdag avond je halve inboedel heb verhuisd. Je wilt gewoon ‘chill’ een pizza bestellen. Herkenbaar? Oké, dat zit er dus niet echt in hé. Virgil bleef af en toe thuis om de rest te verhuizen en in te pakken, en ik ging naar de loods om mijn setjes af te werken. Al met al gaat het best oké. Ik voel me sterk en heb tot nu toe alles gewichten getild die op het programma stonden. Virgil voegt hier en daar nog wat extra werk toe, want hij weet precies wat mijn zwakke punten zijn. Zo ben ik  bijvoorbeeld enorm traag! Dus ik moet explosief werk doen, sprints, jumps en extra core werk.

Haat aan de weegschaal

Dat ding liegt! Mijn abs komen steeds meer door, en dan ben ik opeens weer een kilo zwaarder. Ik weet dat dat geen vet is, en mij maakt het niet uit hoeveel ik weeg, zolang ik maar mijn kleine sixpackje houd. Maar, voor de wedstrijd moet ik wel op gewicht blijven, anders mag ik niet deelnemen. Wat een stresszooi! Ik heb vorige week vrijdag voor het laatst op de weegschaal gestaan. 61 kilo gaf dat ding aan.

Nou ben ik op zich blij dat ik al 8 weken stabiel ben tussen de 60.5-62 kilo en steeds meer kan eten, terwijl ik op dit gewicht blijf. Alleen MOET ik voor de wedstrijd precies 60 kilo wegen op mijn eigen weegschaal. Dan weet ik zéker dat ik save zit op de wedstrijd weegschaal om mee te doen in de klasse onder 63 kilo. Dat betekent wel dat ik moet blijven opletten. En ik kan je vertellen, vooral met een verhuizing is dat niet echt een makkelijke opgave. Ik zorg dat er veeeeel gezond eten klaar staat in de koelkast, zodat ik dat kan pakken en op tijd kan eten. Oh en ik ben af en toe gewoon chagrijnig. Maar ik weet dat er niets anders op zit. Nog 5 weken te gaan tot een bulk, ik heb nog wel even geduld…

Tijd om weg te gaan

Het weekend voor 1 november was het dan zover, we hebben het gehele weekend lang lopen zeulen met allerlei spullen zodat het huis helemaal leeg was. We dachten de hele tijd, daar gaan onze ‘gains’. We doen nu veelste veel…we moeten rustig aan doen, én ik heb vaak de woorden ‘Ik wil patat bestellen’ gehoord. Maar dan zei Virgil: ”Nee, neem maar een bak broccoli met kip en rijst, dat is beter voor je.”
We zijn die dagen rond 08.00 uur ‘s ochtends gaan trainen. Ik ken dat, als ik in de avond nog moet terwijl ik de hele dag heb lopen sjouwen met mijn bed en andere dingen, dan ga ik op de bank liggen bij mijn ouders en beweeg ik me alleen nog maar om te eten en te drinken.

Het fijne van alles is dat we nog steeds geen nieuw huis op het oog hebben. Dus, wonen we nu verspreid bij onze ouders en in de loods. Virgil woont met de helft van onze spullen bij zijn ouders, en ik woon met de helft van onze spullen én de hond bij mijn ouders. Dit is meer een noodoplossing, maar dit maakt het wel extra lastig om te blijven focussen op het NK. Ik heb meer een kerstgevoel, lekker op de bank hangen, niets doen en lekker mee eten met mijn ouders.

Gelukkig zijn Virgil en ik de moeilijkste niet in dit opzicht. We hebben een keuken in de loods waar we trainen en daar bereiden we al onze maaltijden. Zo hoeven we onze ouders daar in ieder geval niet mee te belasten. Al moet ik zeggen, ook al zouden we dat doen, al die bakken met groenten en vlees passen niet eens bij het eten van onze ouders in de koelkast. 

Dipje

Deze week, vlak na de verhuizing kregen Virgil en ik allebei een dip. We appten elkaar om 21.00 uur al welterusten en ik kon wel de hele dag slapen. Ik heb besloten om 2 rustdagen te nemen. Normaal neem ik wel 1 rustdag tussendoor, maar 2 is echt een uitzondering. Ik liep wel goed op schema, dus ik had geen stress. Virgil heeft me naar de sauna gestuurd om daar te ontspannen en mobiliteit training te doen. Nu, een paar dagen later voel ik me een stuk beter en werd ik vandaag ook weer voor de wekker wakker. 

Aftellen

Voor nu, nog precies 5 weken tot het NK. We zijn al aan het aftellen, in alle opzichten. Over 5 weken ga ik beginnen met mijn eerste bulk, samen met Virgil. Dan heb ik ook heerlijk een paar weken rust! Verder komt de loods steeds meer vol te staan met vuurwerk. We moeten in december even stoppen met trainen, zodat de vuurwerk verkoop kan starten.
Voor nu trainen we nog zo hard mogelijk door, en ik hoop niet dat ik in de eerste week van december met mijn bar en de gewichten buiten in de vrieskou sta om mijn laatste setjes te af te maken.

We hebben al een doel gesteld voor de gewichten die er opgetild moeten worden op 10 december én voor de plek die we willen behalen op het NK. Benieuwd? Houd ons dan in de gaten op Facebook (en Instagram) en zorg dat je de volgende blog leest!

 

Leave a Response