#Crossfit#Food#Lifestyle#Paws

-BLOG #20: KIES VOOR JE ZELF…-

Virgil/Giaco207 views

Oke de laatste blog is al even geleden. Eigenlijk te lang. Dit is pas het eerste blog in 2017. Er is in de tussentijd zoveel gebeurt, waardoor we even geen ruimte hadden (letterlijk en figuurlijk), om een leuk & leesbaar blog te fabriceren.

We hebben, langer dan verwacht in een super gare bunker gezeten op de Noordersluis. In december hebben we al onze spullen daar naar toe verhuisd. Ik trainen, Virgil verhuizen. Ik moest namelijk 2 weken daarna ook nog een NK mee doen. De loods was donker, het stonk en het was echt zoooo inspiratieloos. Het enige voordeel was dat we konden doortrainen. Want met al dat eten,  moet er wel getraind worden, anders komen we echt alleen maar in vet aan. Dat bulken heeft ons goed gedaan. Ondanks alle stress en irritatie gingen de training prima, en konden we gewoon stug doorgaan wat zich nu uitbetaald.

Het pand waar we graag in wilde, had uiteraard een vorige huurder gehad die er zomaar vandoor gegaan was. Geen betalingen had gedaan en failliet was gegaan. Vandaar dat we eeuwig moesten wachten voordat we er in konden. In november hebben we al gekeken naar het pand, en stond het al leeg. Als je Virgil een beetje kent, weet je dat geduld niet zijn sterkste kant is. In de maanden die volgden hebben we enorm veel opties besproken. Zullen we doorgaan, of zullen we er helemaal mee kappen?

We wonen momenteel bij een vriend, omdat we het huis wat we wilde kopen geen optie was (en wij niet meer bij “familie” terecht kunnen). Begin 2016 had het nog gekund, maar eind 2016 had de bank allerlei andere regels toegepast. Ja, we baalde. Maar zoals altijd probeerde we positief te blijven en een ander plan te bedenken.  Dat plan was een ander pand huren, en dan maar geen huis kopen. Misschien wel eerst bij iemand anders in wonen, zolang we geen ander huis hadden. Zo makkelijk is het huren van een huis namelijk niet, zeker niet als je je huisdier mee wilt nemen en je een te hoog inkomen hebt. Zo gezegd, zo gedaan. Weg bij onze ouders, ingetrokken bij een vriend (wat meer familie is dan een vriend). Is het niet wennen om met iemand anders dan je eigen vriend in huis te wonen? Nee. Hij is super relaxed, en extreem weinig thuis. Dus, we kunnen optimaal gebruik maken van alle voorzieningen ;). Plus, hij heeft er een waakhond bij. Wie wil dat nou niet.

In januari hadden we toch bijna een ander huis gekocht, en wilde we stoppen met ons idee om de gym te openen. Het werd gewoon te veel. Het huis ging niet door, de loods op de Noordersluis was vreselijk, en we hadden ook geen eigen plekje. Was dat het allemaal wel waard? We moesten echt op onze tanden bijten. We moesten elkaar motiveren om voor ons doel te blijven gaan. Het was kiezen of delen. Een huis kopen betekende extra kosten, en die kosten hadden we nou net nodig voor het opstarten van de gym. Maar nu zaten we dagen lang thuis, gebruikte we de keuken als kantoor, hadden we geen zin om naar die stink bunker te gaan om te trainen, en vroegen we ons af of het alles wel waard was. Voel je de sfeer al?

Midden februari waren we er wel klaar mee. We stelde onszelf een uiterste datum. Als we op 1 april nog niets hadden gehoord, zouden we optie 1: een camper kopen en ontslag nemen bij ons huidige werk, alle troep verkopen en vertrekken.  Of, optie 2: heel burgerlijk (en daar is niets mis mee) een huisje kopen met meerdere kamers, kindjes krijgen, en het idee van een eigen gym lekker laten varen.
Godzijdank kregen we eind februari een telefoontje van de makelaar dat we op 1 maart het pand in zouden kunnen, mits iedereen akkoord ging. Halleluja, de vlag ging uit. Geen camper (nog niet), geen kindjes, maar onze eigen gym!

De eerste 2/3 dagen hebben we al onze zooi met z’n tweeën verhuisd en waren we helemaal over naar de Artemisweg. Helaas kon ik nu niet zeggen dat ik niets kon tillen voor een belangrijkste wedstrijd, want die wedstrijd komt pas later. Eenmaal in het pand voelde we ons enthousiaste toenemen. Zoveel ramen, zoveel ruimte, en zoveel rust & frisse lucht. Wauw, echt niet te beschrijven wat voor een heerlijk tevreden gevoel er naar boven kwam. En dan nog maar niet te spreken over hoe het voelde om daar te trainen. Mooi weer, enorm veel licht, deuren open en wat een rust.

Gek genoeg stonden er op 4 maart, 3 dagen na de sleutel overdracht, al de eerste klanten op de stoep. Er lag nog geen vloer in, we hadden nog niets opgeruimd,  er werd nog van alles aangeleverd, het folie zat nog niet op het raam, en toch wilden ze al beginnen. Echt, wauw!! Het lange wachten werd direct al beloond. Daarnaast konden we nu zelf weer met plezier gaan trainen, want dat plezier was ook al een tijdje verdwenen. (bedankt voor de support en de vertrouwen in ons)

Nu, een maand later krijgen we langzaam een aangeklede loods. Er moeten binnen nog wat dingen opgehangen worden, en er moet nog wat reclame buiten komen. Volgende maand komen er nog wat andere toffe gear binnen, en dan kunnen we helemaal los.

Ik ben zo trots op dat we elkaar zo gepushed en gesteund hebben. Voor ons was dit een donkere winter, met veel dows en weinig ups. “Familie” relaties hebben scheuren opgedaan, maar er zijn ook relaties versterkt. Wanneer wilt doen wat jij wilt staat niet altijd iedereen hier achter. Kies ALTIJD voor je zelf. Doe wat jij wilt en streef je doelen na. Blijft niet in een dorp/stad/land wonen omdat hier je familie is. Wat wil jij? Ga hier dan ook voor!!! Je krijgt spijt als je dit niet doet. Je doelen nastreeft leer je pas echt de mensen kennen waar je op kunt bouwen. En niet geheel onbelangrijk, je leert jezelf nog beter kennen. Je komt er achter wat echt belangrijk is in het leven, en hoe graag je nou echt je doelen wilt behalen.

In de komende blogs zullen we een aanpassing doen. We zullen wekelijks een update geven hoe de week is verlopen, hoe het in de gym gaat, of Buddy nog ligt te slapen tegen het squatrek terwijl we met 100 kilo boven zijn koppie hangen, én we geven een tips of een uitleg (eventueel met foto/video) over een door jullie of door ons gekozen onderwerp uit die week.  Dus heb je vragen, ideeën of opmerkingen en wil je dat deze behandeld wordt in de weekelijkse update, schroom niet en reageer.

Much love, Giacolina

Leave a Response